Een opmerking die ik geregeld hoor als ik mensen geholpen heb. Deze keer kwam de opmerking van een mevrouw na een kort adviesgesprek. Door het geven van een paar (voor mij) simpele adviezen heb ik haar rust gegeven en kan zij verder. Ik moet altijd glimlachen als ik zo’n opmerking krijg, omdat ik zelf ook vind dat ik het mooiste vak van de wereld heb. De combinatie van erfrecht en rust geven door mensen te ontzorgen, daar word ik heel blij van!

Op feestjes en borrels is het erfrecht altijd een dankbaar onderwerp van gesprek. De goed bedoelde huis-tuin-en-keuken-adviezen vliegen dan om je oren. “Nee, je kunt een kind niet onterven!” of “Wij hebben het zus en zo geregeld, dus zo moet jij dat ook doen.” Veel mensen denken te weten hoe het erfrecht werkt, hoe het zit met erfbelasting en hoe een erfenis precies afgewikkeld moet worden, maar is dat écht zo?

Natuurlijk kom je een heel eind met informatie op internet, maar de echte kneepjes van het vak, die kent alleen een professional. Ter vergelijking: Ik zou waarschijnlijk met behulp van Google en YouTube best zelf de remmen van mijn auto kunnen vervangen, maar ga daarvoor toch liever naar de garage. Stel je voor dat ik iets heb gemist..

Zo werkt het ook met het erfrecht en alles wat daar bij hoort. Op internet kun je veel algemene informatie vinden, maar weet jij wat van al die informatie voor jou relevant en belangrijk is? En weet je daarmee zeker dat het in jouw eigen situatie goed geregeld is? Of doe je jezelf tekort, doordat je iets kleins over het hoofd hebt gezien bij het afwikkelen van een erfenis, simpelweg omdat je het niet wist? Of erger nog, ontstaat er door deze onwetendheid ruzie tussen de erfgenamen?

“Maar het inschakelen van een erfrechtspecialist kost geld”. Dat klopt, maar je betaalt de garage toch ook voor het vervangen van de remmen van je auto? In veel gevallen verdient de erfrechtspecialist zichzelf weer terug. Omdat zaken sneller en efficiënter geregeld kunnen worden, omdat er met het advies veel erfbelasting bespaard kan worden of omdat een akte bij de notaris uiteindelijk toch niet nodig blijkt te zijn.

Dus.. Wil jij niets aan het toeval overlaten en zeker weten dat alles in jouw situatie goed geregeld is, ook qua erfbelasting? Heb je hulp of advies nodig bij het afwikkelen van een erfenis? Of wil je weten hoe bepaalde zaken écht in elkaar zitten? Bel mij dan via 06-19455792 of mail naar info@ervenenmeer.nl.